tirsdag 22. mars 2011

en oppsamling av facebookstatuser som aldri ble publisert..

Til Anonym:
Tissbæsjpromp! Tissetass! Bavianrumpe!
Sånn. Da håper jeg det var morsomt nok. Enjoy!

Visste dere forresten at hvis man googler "baboon" kommer det opp bilde av en edderkopp? Heldigvis har jeg Handyman i umiddelbar nærhet sånn at han kan redde meg. Handyman er vel forøvrig også en type edderkopp. Altså.. kallenavnet til en edderkoppsort i Australia. Min Handyman har heldigvis svært få likheter med disse..

Og hvordan i himmelens navn skal jeg greie å google meg til behandlingsmåter for araknofobi når det spretter opp bilder av åttbeininger overalt? Ifølge O'store Teve går det an å behandle dette med medisiner, men altså.. det går ikke an å gå rundt i valiumrus heller! Jeg synes jo Paracet er skummelt, tilogmed!

Ellers da, så har jeg og bakaren i Lom lagd surdeig


og den skal jeg bruke til å lage fegt god brødbakst! Nam!

Også er det vår, og hele verden smiler

...mens jeg ligger på soffan og koser med det bortskjemte kattskinnet.


Tja. Ellers da? Jo, Handyman fikk billetter til TopGear denne uka, så da blir det tur til OSLOVE snart. Planen er å lære Handyman å like sushi.

søndag 20. mars 2011

en uke for sent ute...

Åh, jeg er så snørrete!

Fineste innledningen til et innlegg ever! Jeg er i kjempeform, men den der nesa mi vil ikke samarbeide. Så når jeg er på jobb snakker jeg med bihulestemme og pusser nesa, mens jeg lurer på om det egentlig er noe særlig lurt å være på jobb når jeg driver på sånn. Jeg er jo sykepleier! Jeg skal jo helst ikke smitte pasientene mine med forkjølelse i tillegg til alt annet de sliter med. Men er jeg smittsom bare fordi jeg høres tett ut? Eller kanskje bare stemmen nå endelig har nådd igjen resten av malinen?

Jeg tok endelig mot til meg og så gjennom bildene fra da jeg hadde besøk. Jeg har oppdaget at jeg har noen vanvittige ølbriller som er innovervendte. Når jeg blir fnisete og full, er jeg fremdeles skeptisk til andre mennesker, men jeg blir jo så innmari sjarmerende og morsom og flink i engelsk (og tysk og spansk)! Og bildene blir jo alltid sååå bra! Det gjelder også for mine sjarmerende venninner. Heldigvis er vi ikke alkoholikere, og kan vinne verden over på dagtid.

Vi lekte jo turister også!



 

torsdag 17. mars 2011

who needs a life anyway?

Pappan til Handyman jobber med trøkker, han. Og han får på mystisk vis tak i tredimensjonale puslespill, som han sender sørover til oss. Og det er gøygøygøy!






onsdag 16. mars 2011

Code Milky Green

Mine to fantastiske frøkner har dratt tilbake til sin verden, og jeg sitter igjen med minnene, et kamera fullt av bilder jeg ikke tør se gjennom (mot i brystet, vett i pannen, leppestift og en promille på grensen til å gå over i prosenter gjør oss ikke videre elegante) og en kraftig forkjølelse.
Jeg skylder litt på Randi for den siste der. Forkjølelsesbaselusker fra sykehuset på Tynset er ikke til å spøke med!
Jeg dro på nattevakt etter at de hadde dratt, og endte opp med å gå rundt med tamponade i nesa. Helt alvorlig, jeg fikk ikke gjort noenting, jeg måtte bare gå rundt og pusse nesa hele natta, så da ble den sjarmerende løsningen å dytte papir opp i neseborene. Plutselig var begge hendene fri, og jeg kunne skifte på, snu og blande antibiotika til mine stakkars pasienter.

Jeg satser på at de ikke la merke til den elegante metoden min.

Da jeg våkna etter nattevakt var det første jeg tenkte "Leddaaard! I'm thick" i ekte Sheldon-stil, og ringte Handyman. Merkelig nok ville han ikke synge "soft kitty" til meg over telefonen mens han var på skolen, men han kom hjem og kokte ertesuppe til meg, da. Og blanda farris og eplejuice til meg hele kvelden.
 Snill, han.

onsdag 9. mars 2011

a weekend for the history books..

Jeg tror iallefall at det blir det. Jeg gleder meg veeldig til imorgen kveld, da kommer min fine frøken Randi

 
(beklager et heller dårlig bilde) med toget hit til kjeltringenes Mekka. Og tidlig fredag morgen, da kommer det sannelig en fin frøken til, nemlig Ida

flygende. Og sammen skal vi drikke oss fryktelige og fnisete på vin, spise kaker, gå i kjoler, bruke penger og bare ha det fint. Handyman, stakkar, kommer nok til å søke tilflukt enten på skolen eller hos en kamerat store deler av helgen, vil jeg tro.

Og på lørdag skal vi ut på ukjent grunn.. men med mot i brystet, vett i pannen og masse leppestift får vi nok til det også!

tirsdag 8. mars 2011

gammel mann?

Jeg er sykepleier, jeg. Her om natta tenkte jeg over hva vi egentlig gjør på jobb, iallfall noe av det. Jeg kom fram til at vi stort sett bare leker oss med alfabetet. Jeg nevner i fleng:
CAPD, EKG, AF, ACB, NSTEMI, EF, PCI, HD, PD, STEMI, SR, APD, RA.. dette er noen av betegnelsene vi bruker daglig. Det er ikke verst at vi holder oversikten, ikke sant?

Idag har Handyman bursdag. Handyman blir 26 år idag. Han er en gammel mann, jeg undres om jeg bør bytte ham ut med en yngre årgang?

Neida, det går ikke. Jeg tror ikke det hadde vært noen god idè. Snille, fine (litt gamle) Handyman <3


Ville bare si at idag fikk han frokost på senga og skolebrød med bursdagslys, og til middag fikk han pinnekjøtt. Namnam-namnamnam.

tirsdag 1. mars 2011

hjerneskade

Jeg er så trøtt om morgenen jeg, at jeg er overbevist om at jeg har fått en hjerneblødning hver gang jeg våkner. Mistanken forsterkes ved at det eneste jeg klarer å klemme ut av meg når Handyman snakker til meg er "Glrbgh" og øynene er limt igjen.

Kanskje leiligheta er full av Radon? Og jeg blir bestrålt med fire hundre Bequerell per kubikkmeter? Det er kanskje litt dumt, og med tanke på hvor hjemmekjær jeg er, og hvor mye tid jeg bruker her. Og siden jeg er så redd edderkopper er jeg lite interessert i å ha åpne vinduer.

Men nok om det, jeg ville bare si at jeg skulle ønske jeg var like flink som Andrè Bjerke.


Tapt paradis

Mon noe kan skuffe mere
enn møtet med barndommens trakt
Hvor allting står goldt og ribbet
for drømmens eventyrdrakt.

Her gikk du og levet og stelte
med blomster og trær og slikt
Og trengte vel ikke å dikte,
for du var ditt eget dikt!

Det duvet en gammel fabel
i havens veldige tre.
Det suste en lengsel mot forår
gjennom den våte sne.

Gjerdet jeg en gang satt ved,
hva er igjen av deg?
Men dengang stod du og ruvet
og delte verden for meg -

Var ikke alt jeg så
en dunkel og deilig gåte?
Å hvor de tusen liv
var til på en annen måte!

Billen som løp gjennom gresset
bien på blomstens munn
Hvor det var meg som fant dem!
Hvor de var mine funn!

Rosens blødende begre
bøyet seg ømt i min hånd
Aldri har noen rose
siden bøyet seg sånn -

Duggen som skalv i kvelden
svalen i dagens dans
Hadde de ikke lånt av
mine øynes glans?

Var mon i verden en fyrste
mere svimlende rik?
Maktet en gud å vinne
jordens forelskelse slik?

Jeg går i de samme trakter
og prøver å finne en venn
Men tingene ser meg i møte
og kjenner meg ikke igjen

Det er som å skue inn i
et land av taushet og is
Min barndoms tyste ruiner
et evig tapt paradis!

Jeg prøver forgjeves å være
et vesen jeg ikke er
da hører jeg bruset, bruset
gjennom min barndoms trær:

"Gå til den store verden
bli hard og bli kold og klar,
men gjem etsteds i ditt hjerte
minnet om noe du var --"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...