fredag 16. desember 2011

og sånn går no dagan...

Jeg har ingenting å si, egentlig.. ikke annet enn at forrige helgs julebord var fabelaktig, og at jeg er imponert over vår evne til å se forbi hverandre.. vi hadde altså tre kilo ribbe, tre ringer julepølse, 14 kjøttkaker og to store kjeler poteter til seks småspiste jenter. Tre av oss er egentlig ikke særlig gira på ribbe, ei spiser ikke svinekjøtt og jeg utstår ikke medister. Så det ble da nok mat, ingen fare det.

Og det var bare jeg som likte akevitten. For akevitt er godt!
Kransekake, twist, trippelsjokoladejulekakebrownies, potetgull og kaffelikør var det også mye av. Og photoshoots. Jeg vet ikke hva det er som skjer med hodene våre når vi kommer sammen.. hver eneste gang blir det sånn "ta bilde av meg daa! Ta bilde av meg nå daa! Ta et bilde når jeg står sånn, daa!"


Og det er like gøy hver gang. Og byttelåning av klær og sko.

Helt sant, det er LIKE gøy HVER gang!

Det var iallefall helt fantastisk å møte verdens fineste sykepleiere igjen!

Dette var forresten alle bildene som ble tatt med kameraet mitt.. de 418 andre bildene ble tatt med kameraet til Siw. Jeg gleder meg til å få dem!



Nå har Handyman tatt seg juleferie fra skolen og dratt på guttetur i helga. Det er visst badstu og boblebad dit han skal. Det blir nok bra. Jeg har gitt ham visse formaninger, siden det ikke er lenge siden to personer druknet i boblebad da de var fulle. Og jeg har også hørt sykepleierhistorier om folk som besvimer i badstu og når de blir oppdaget er det for sent og de er blitt som hardkokte egg. No shit! Så jeg har forsøkt så godt jeg kan å skremme karen litt, sånn at han kommer hjem til meg like hel.

Igår avbestilte han flybilletten min nordover i jula også, sånn at vi kan kjøre oppover sammen. Det blir fint. Ni timer med bilkjøring der jeg synger Driving home for Christmas heeeele turen. Åh, det blir så gøy!


Nå skal jeg gjøre meg klar til arbeidshelg. Min første arbeidshelg på seks uker, faktisk! Det er magisk, nesten.. og neste helg er det julaften og sånt! Det blir så braaa!

søndag 4. desember 2011

Dance, bitch, dance!

Oioioi! Igår gjorde jeg noe jeg aldri har gjort før! Og kanskje kommer jeg til å gjøre det igjen, for det var egentlig litt morsomt!

Jeg var med en gjeng fra Grenland Salsaklubb ut i Sandefjord for å..wait for it.. danse salsa! OH MY GOD! Stive lille frøken Fagerhaug dansa salsa i offentligheten! Haha! Og jeg gledet meg ikke noe i forveien, jeg hadde egentlig ikke lyst til å bli med i det hele tatt! Men siden jeg virkelig har lyst til å lære meg å danse salsa, så ble jeg med likevel. Og alle er jo så hyggelige og snille og blide og tålmodige! Så selv om jeg ikke kan noenting ville de danse med meg likevel! Jippi! Så da ble kvelden faktisk ganske bra, den. Fnis!

Men jeg kom meg ikke i seng før klokka fire i natt, og idag er jeg helt død, for selv om jeg drakk bøttevis med vann igår, blir det ganske hett og svett og klamt når så mange samles på en liten bar, og jeg tror nok de fleste som var der sliter med litt dehydrering idag.


Men uansett, jeg skulle kanskje fortelle mer fra Tysklandsturen og? For det var ganske morsomt det der. Vi hadde tatt oss inn på et såkalt spahotell, og da vi hadde fått leid rekreasjonsområdet (for mange euro), oppdaget vi at boblebadet var både skittent og uten bobler.
Så da ringte vi opp i resepsjonen og forklarte situasjonen, og resepsjonisten sa "åja, det har visst ikke fungert i det siste, boblebadet." Men likevel nølte hun ikke med å ta seg betalt for at vi skulle bruke det! Og det var et skittent boblebad, altså!


Og med to sykepleiere på tur med over gjennomsnittet høyt forbruk av håndsåpe, ble dette mottatt med litt bitching. Vi fikk tilbake pengene vi hadde lagt ut, men da vi pratet med resepsjonisten etter vi hadde dusjet av oss lortvannet, forandra hun forklaring og at neeei, hun visste ingenting om et ikkefungerende boblebad, nei! Så da gikk vi ned dagen etter og snakket med sjæfen, som satte igang med å få fiksa problemene tvert. Så da dro vi damerne på shopping, og etter at vi kom tilbake på hotellet om kvelden, sto det en trainee der som ikke kunne hjelpe oss i det hele tatt. "I'm sorry, I can't help you, I just work here", liksom. Så da tok vi kveld yet again, uten å få spadd oss noe særlig.

På dag tre, derimot, hadde den samme trainee'en snakka med sjefen sin og ga oss fire gratispass til bar eller minibar "use as you like, bitte" og det sa ikke Line og Malin nei takk til. Så da gikk vi i baren og bestilte den flotteste drinken de hadde (selvsagt), for så å få vite at de ikke hadde alle ingrediensene. Så da gikk vi selvsagt over til å bestille den dyreste drinken, og så fikk vi høre at ismaskina var ødelagt, så vi fikk en lunken drink som smakte tequila. Til tross for at det ikke var tequila i den. Og stakkars bartenderen var såå flau! Jeg vedder på at "der norwegischen Damen" var samtaleemne på pauserommet hele helga. I motsetning til enkelte andre gjester sa vi ifra om feil og mangler, hvilket gjorde oss noget forhatt..

Men siden vi da var litt bitchete (men alltid like høflig og blid, selvsagt), endte det opp med at den skyggeredde trainee'en og sjæfen sjøl ga oss GRATIS PARKERING gjennom hele helga. Så en eller annen smarting i reisefølget konkluderte med at vi sparte rundt fem hundre kroner. Og penger spart er penger tjent, og sånt liker Malin. Smiiles!

Vi hadde jo vært på det hotellet før, men det ser ikke ut til at vi drar dit igjen. Men uansett hvor vi reiser hen i Tyskland, måå vi innom den morsomme mannen fra Laos!

Han har en restaurant i Ratingen med masse herlig thaimat, og da vi var der for to år siden, satte han seg ned ved bordet vårt og pratet og pratet, og Handyman og Steffen, kompisen hans, greide å nesten gi seg selv magesår da de kappåt piri-piri, for deretter å drikke seg ubrukelige. Restaurantmannen husket oss faktisk fra sist gang, og ville tilogmed la oss sitte til etter stengetid! "I own the restaurant, I decide when to close", sa han. Også ga han oss complimentary klementiner og noe grønt kjellervann som var "spesielt baare for den restauranten", og deretter risbrennevin. Bra kar.

Og vi drakk Blå Skyer (som var grønne)


og Singapore Sling


Namnamnam!

fredag 2. desember 2011

jada, masa!

Nå har jeg fått henvendelser både på sms, blogg OG facebook om å skrive om Tysklandsturen vår, og det må jeg si, det setter jeg pris på. Nesten så jeg tror dere leser bloggen min frivillig, jo! Uten at jeg maser på dere om at dere må lese den! Og det er jo ikke feil. Ikke i det hele tatt, faktisk!

Årsaken til at jeg ikke har beskrevet den herlige helga vår før nå, er at jeg alltid sitter i soffan når jeg er på dataen, og kameraet ligger på kjøkkenet, og jeg er rett og slett for lat etter en hel uke uten jobb til å gå på kjøkkenet for å hente kameraet. Så dæeh. 

Men iallefall. Teutonia var fææbjuløss! Vi reiste til Stangekyllingens hjemland på torsdag og carpooled til Gardermoen på fredag. Vi prøvde å fortelle godeste Geir Schau at vi skulle til Düsseldorf, men det skal sies, Loven, Lien og Schau er ikke så VELDIG ivrige på å dele ut telefonnummeret til morgenklubben sin. Så da fikk han ikke vite det, og det var da forsåvidt greit.

Se! Fly! Og kraner! WOW!


Se! Flyvinge! Vi er oppi lufta! WOW!


Også så GLAD lille frøken Fagerhaug blir av å fly!


I motsetning til resten av gjengen..


 Neida.. vi var glade alle sammen! Men det var forøvrig samme ansiktsuttrykk resten av gjengen fikk da vi fikk se bilen vi leide.


HAR DU SETT NOE SÅ STYGT NOEN GANG? It looks like a turd! Og felgene, mine damer og herrer, felgene! Har du sett noe så flaut? Uff. Nå forteller jeg noe, og det er ikke løgn engang! Da vi satt på parkeringsplassen utenfor messeområdet og spiste frokost, var det folk som kom bort til bilen vår, pekte på felgene, ropte til vennene sine, og lo! Helt sant! De pekte på felgene våre, tok på dem, og skratta! Mens vi satt inni bilen! Uff. Nå vet jeg jo det at svært få av dere som blir tvunget til å lese det jeg skriver vet hva slags bil dette er, og helt sikkert også synes at det ser ut som helt greie felger. Men dere tar feil. Jeg trodde heller ikke at det var så ille, før det kom masse folk bort til bilen og gjorde narr av felgene våre. Flere ganger. Forskjellige folk. Uff.


 Ellers da, så var jeg hos frisøren på torsdag før vi reiste. Og selv om Handyman kjørte meg OG hentet meg hos frisøren, greide han ikke å si "gratulerer med ny sveis", så det var nesten så han måtte spise blodpuddinghevn på den tyske pensjonistkafeen vi spiste på første kvelden. Men han slapp. Jeg, derimot, kjøpte meg blodpudding, og det var godt! Nordmenn har litt å lære når det gjelder blodmat, altså!

Geir og Line turte nesten ikke å se på meg da jeg bestilte det. De satt bare og såg gjennom den nye oversetter-app'en sin på eplefonen.

TOPP STEMNING!



Vi var på weinachtsmarkt i Ratingen


Jeg fikk forresten høre i dag at Ratingen ikke er noe lite sted, men faktisk et ganske stort studiested, eller forskningssted eller noe! WOW! Og der kjøpte vi henholdsvis brente mandler, glühwein og currywurst, samt amarettomandler og brente cashewnøtter. Riktignok fordelt på flere dager, men likevel, da!  Det har i det hele tatt vært en fire dager lang matorgie.

Jeg har da fra sikre kilder fått høre at Glühwein skal være søtt og godt, og ikke smake som sausen til min fabelaktige Coq au vin. Helt sant! Det smakte salt rødvinssaus med laurbær! Og jeg ble sååå skuffa! (Selv om det ikke vises på bildet)



Og vi har blitt tilbudt eksklusiv sex i et lyskryss


Og vi har vært i Kölnerdomen. Igjen. 

Men denne gangen var vi der i dagslys! Så vi fikk sett utsikten også!



Det var Weinachtsmarkt i Köln også. Et stort ett!



Også er det jo nesten hundre meter over bakken, og med Berit herjende (ja, det blåste en del i Köln også!) ble den litt høyderedde Malin litt vill i blikket. 



Men det gikk bra.


Og det er sååå kult å tegne på muren! Ai låvv ju XX! Hilsen XX! Det er såååå oppfinnsomt, assa!

Og på tur ned havnet havnet vi rett foran en gjeng britiske shitkids, eller beliebers eller noe. Vedder på at de har skrevet "AI LÅVV JU JUSTIN BIEBER!" på muren. Det var faktisk ikke veldig langt ifra at to eller tre av dem måtte stupe kråke ned de 533 vindeltrapptrinnene som ledet opp/ned fra tårnet.

Men fin kirke, da.


Det er veldig mye negativt snakk om forskjellige religioner, men når det inspirerer til såå fine byggverk, kan det ikke være bare faenskap, vel? Jeg synes politikk og religion og krig og fred og sånt kan være ganske kult, jeg.

OOOH! Apropos religion! Vi var jo på ESSEN MOTOR SHOW! Har du ikke hørt om ESSEN MOTOR SHOW så kan du trykke på denne linken, eller denne linken, eller denne, eller denne.

Jeg synes iallfall det er helt topp! Og særlig når jenter og gutter kan skille lag og se på ting de syns er gøy i eget tempo! Som for eksempel morsomme skilt


(det står forøvrig øverst på ønskelisten til jul. Jeg vil svært, svært gjerne ha et sånt skilt, enda det er litt harry. Men jeg er harry, så det passer jo så godt! Ai låf!)

Vi så veldig praktiske biler trekt med velour


Vi såg damer med veeeldig godt kameratekke (sjekk det blikket, liksom!)

Og ei anna dame hadde glemt av klærne sine hjemme, silly thing, så hun måtte male seg


Og ei tredje var så søt at hun måtte jeg bare ta bilde av uten å få med noe bil i det hele tatt. Men se så søt hun er daaa!

Ntååh..


Stupedama har forøvrig gitt opp Brynild og fått en kremjobb hos Lamborghini



Og denne gamle mannen gikk etter oss hele dagen og tok bilder av oss! Crazy stalkerman! Han hadde ikke engang digitalt speilreflekskamera, han. Haha. Tøft!



Og jeg og Line har fått i oss smuudi, jordbær, ananas og brat kartoffel, hvilket gjorde Malin lykkelig og bustete


Vi har spunnet lykkehjul


Hvor jeg vant plastblomstersmykke, og Line vant kirsebær- og vaniljelikør


Og vi har spist kake og kaffe


Hvilket gjorde Malin enda gladere

 
Og jeg har klemt en tysk soldat, men da tror jeg at han ble gladere enn meg.


Han tilbød oss tilogmed å få snike i køen for å få sitte oppå tanksen hans, men da sendte våre respektive kjærester melding og sa at de ville hjem, så da fikk vi ikke lov til å være på bilmessa lenger.

Men gøy var det.

Jeg kan fortelle en bildeløs historie om da mannen fra Laos gjenkjente oss fra vårt restaurantbesøk for to år siden imorgen, og hvordan jeg og Line greide å snike oss til både gratis bar, minibar og helgelang parkering også, men nå skal jeg se teve og drikke øl.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...